Víme co jíme?
Na tomto místě se budu snažit publikovat málo známé, avšak ověřené skutečnosti kolem našeho jídla. Většina odborníků na uzdravování člověka se domnívá, že strava – její složení, množství a kvalita -významně ovlivňuje lidské zdraví . Někdy stačí opravdu malá změna stravovacího návyku, něco vynechat, posunout čas večeře, nemíchat určité potraviny, pozměnit způsob přípravy……..a už pro sebe děláme něco dobrého. Každý, kdo má rád svůj život, je za něj vděčný a váží si svého zdraví a kondice, by měl čas od času zrevidovat své zvyklosti. Níže může každý najít inspiraci…….
___________________________________________________________________________________________________
Víme, co jíme ? Potraviny na pranýři – výsledky testů potravin zde:
______________________________________________________________________________________________________
KVALITA POTRAVIN JE TÉMA ČÍSLO JEDNA pokud dbáme o své zdraví. Velmi oceňuji časopis dTest, který zcela nezávisle testuje výrobky na českém trhu. Najdete zde například rozsáhlé testy těchto produktů: olivový olej, másla, tuňák, káva, čaje, čokolády, smetana, pivo, špekáčky, majonéza, tavený sýr, med, čerstvé a mražené ryby, vídeňské párky, jogurty, med, arašídy, rozinky,. atd atd….ráda bych vám všem tyto úžasné a pro naše zdraví nesmírně cenné informace předala, ale tím bych porušila výsostné a logické přání nakladatele, aby si zájemci tyto informace zakoupili formou předplatného
….protože pouze díky poctivým platbám čtenářů a uživatelů můžou být testy OPRAVDU NEZÁVISLÉ – a to všichni chceme i do budoucna, ne?
____________________________________________________________________________________________________
* o škodlivosti CUKRU čtěte zde:
_________________________________________________________________________________________________
* Rama a jiné tuky – co o nich víme? Rama s nama_
____________________________________________________________________________________________________
* éčka a éčka,…ne všechna jsou škodlivá, stojí za to to zkoumat ! Přiloženou tabulku éček stačí vytisknout, potáhnout folíí a užívat při nákupu ( ale bez lupy to asi nepůjde, byť by váš zrak byl ostříží, neboť tyto „nežádoucí informace “ jsou na obalu výrobku tím menší a hůře k přečtení, čím více jsou uvedené látky zdraví poškozující…….myslím, že nemůžeme být otroky v tom smyslu, že budeme zkoumat obsah éček v každém výrobku, který si z obchodu neseme domů…..ale u těch potravin a přísad, které užíváme pravidelně, nebo dokonce často, to za PRŮZKUM ÉČEK stojí ! Tabulka k tisku zde: éčka a širší pojednání o přídatných látkách zde: Éčka a zase éčka….
___________________________________________________________________________________________________
* na jídle opravdu záleží ! zde
_________________________________________________________________________________________________
* necenzurovaně o potravinách:
____________________________________________________________________________________________________