Měli jste někdy problémy se žaludkem, nebo dvanácterníkem?
Vředy bývají často způsobené silnými stresy. Níže uvedený recept pomáhá i preventivně:
Doktor Garnet Cheney, profesor medicíny na Lékařské fakultě Standfordovy university dokázal, že vypití 1 litru čerstvé šťávy ze zelí denně pomáhá ulevit od bolesti a uzdravuje žaludeční i dvanácterníkové vředy lépe a rychleji, než standardní léčebné procedury. Při jeho pokusech s pacienty, při pití čerstvé šťávy ze zelí, žaludeční vředy zmizely během 1/4 průměrné běžné doby léčení a dvanácterníkové vředy zmizely během 1/3 obvyklé doby.
Zelí pravděpodobně posiluje odolnost výstelky žaludku proti žaludeční kyselině.
G.B. Singh z Ústředního institutu pro výzkum léčiv z indického Lucknow mikroskopickými fotografiemi doložil, že zelná šťáva posílila účinky hlenu, které omladily buňky vředů, což vedlo k jejich uzdravení.
Další možnost je, že zelí působí jako antibiotikum – ve zkumavkách zelí ničí množství různých bakterií, takže zároveň může zničit i bakterii H. pylori, považovanou za původce vředů.
Důležité však je, že to funguje.
Recept na protivředovou zelnou šťávu podle Dr. Cheneyho:
Na odšťavovači vyrobte šťávu z čerstvého, syrového, zeleného zelí.
Pijte asi litr vychlazené šťávy denně.
Podle doktora Cheneyho byste měli výsledky zaznamenat během 3 týdnů. Lepší účinky má zelí jarní a letní.
A nejúčinnější je zelí co nejčerstvější – ideálně hned utržené. Dlouhé skladování účinnost zelí snižuje.
V každém případě musí být zelí syrové – vaření nebo jiné zpracování ničí aktivní protivředové látky v něm obsažené.
Přeji zdaví a sílu.
S úctou
Autor:
Tomáš Kašpar
Lovec faktů a detektiv pravdy o zdraví
Tomáš Kašpar, tomas@nespechejtedorakve.cz
Zajímavý web: http://nespechejtedorakve.cz

